Ademtherapie
  Ontspanningstherapie
  AOT methode
  Van Dixhoorn
  Eindhoven Helmond


Ademtherapie Ontspanningstherapie (AOT) Eindhoven

Ademen en bewegen doen we meestal zonder erbij na te denken. Zodra we in een stressvolle situatie komen verandert ons adem- en bewegingspatroon. Soms zetten we ons middenrif vast waardoor we niet meer optimaal gebruik kunnen maken van onze ademcapaciteit. Of we blijven ons na een val bewegen alsof de blessure er nog steeds is. Je kunt weer leren op een meer natuurlijke manier te bewegen en ademen.

Ademtherapie en ontspanningstherapie, AOT methode Van Dixhoorn, is bedoeld om niet functionele spanning te herkennen en om te leren hoe je hier zelf iets aan kunt doen. Door bewust te ademen en ontspannen leer je om zelf de eigen spanning te regelen, via aandacht, voorstelling, houding, beweging en ademhaling. Je ontdekt of er een verhoogde spanning is, misschien onnodig, en hoe die verminderd kan worden. Het gaat hierbij om bewustwording van de mogelijkheden van bewegen en ademen en te voelen wat er gebeurt in je lichaam.

 Vivid Care; opening in rots waardoor zonlicht op water valt

Je leert op een ander manier gebruik te maken van je adem. Je kunt ervaren dat je met behulp van aandacht en je ademhaling stressgevoelens kunt verminderen.

Adem- en ontspanningstherapie, AOT methode Van Dixhoorn, wordt meestal individueel gevolgd. Na een intake volgen 4 tot 5 afspraken om te kijken of deze methode invloed heeft op jouw klachten.

Daarna kan in overleg gekeken worden of meer sessies zinvol zijn of een andere methodiek beter aansluit.

Voor een individueel consult Adem- en Ontspanningstherapie kun je een afspraak maken. Een afspraak duurt drie kwartier tot een uur. De afspraak kan in Eindhoven of Helmond plaatsvinden of op een in overleg te bepalen locatie (eventueel aan huis).

In Eindhoven wordt individuele therapie gegeven in de wijken den Elzent, Oude Gracht en 't Ven. Voor de leslocaties klik ⇒locatie

In een cursus of workshop Bewust Ademen en Ontspannen worden in kleine groepen zowel ademhalingsoefeningen gedaan als bewegingen en oefeningen uit de bewegingsmethode Feldenkrais, yoga en de aandachttraining Mindfulness.

Vivid care is aangesloten bij de VDV, VBAG en RBCZ. Afhankelijk van de afgesloten aanvullende zorgverzekering kunnen er vergoedingen gegeven worden voor de consulten.
Soms vergoeden werkgevers de kosten.

Voor meer informatie:
Vivid Care
Eindhoven
T 040 2110239

Sitemap | Disclaimer | 2010 – 2015 © Vivid Care