Feldenkrais bewegingsmethode

Met Feldenkrais ontdek je hoe je aangeleerde patronen en gewoontes kunt veranderen. Door gebruik van bewuste aandacht, visualisatie en het voelen van het bewegingsverloop leer je jouw manier van bewegen herkennen en hoe je het anders kunt doen. Je merkt of je een beweging al dan niet soepel, efficiënt en vloeiend maakt. Je wordt je bewust van de samenwerking tussen de diverse lichaamsdelen en hoe je de flow in het verloop van de beweging kunt herstellen.

Vrijer bewegen met Feldenkrais; albatros zwevend in de lucht

Anders dan bij yoga, Pilates of andere bewegingsvormen wordt in de Feldenkrais bewegingslessen niets voorgedaan. Je leert organisch en merkt dat er individuele verschillen zijn in hoe iets wordt gedaan en hoe het wordt ervaren. Het is een vorm van mindful, voelend bewegen. Soms beweeg je maar één zijde van je lichaam terwijl je de andere zijde alleen in gedachten beweegt. Dit vergroot je gevoel voor bewegen en je merkt waar jouw spieren aangezet worden tot bewegen en hoe de bewegingsketen verloopt. Je wordt je bewust hoe je je organiseert maar ook hoe het anders zou kunnen.

Vaak begin je met een kleine beweging en ga je letten op gemak, comfort en hoe je de beweging voorstelt. Geleidelijk aan wordt je je meer bewust hoe jouw spieren, skelet -jijzelf als totaliteit- betrokken zijn bij alles wat je doet. Van kleine, langzame bewegingen uitgroeiend tot ruimere bewegingen soms complexer, krachtiger of sneller. Als resultaat beweeg je soepeler en efficiënter en meestal kom je beter in je vel te zitten. De Feldenkrais lessen geven vaak een diep gevoel van ontspanning.

Sitemap | Disclaimer | 2010 – 2015 © Vivid Care